Kalnes vgs. vant NM i hagedesign 2006
Norsk anleggsgartnermesterlag, NAML,  var hovedarrangør av NM i hagedesign under ”Hus & Hage” messen på Lillestrøm 21. april 2006. Det er 2. gang NM arrangeres under messen og 7 videregående skoler med VKI Anleggsgartner/driftsoperatør idrettsanlegg hadde tatt turen til Lillestrøm for å delta. Elevene hadde selv designet sine egne hager og 4 elever pr skole deltok i konkurransen. Det var mange flotte hager, men lag 1 fra Kalnes videregående skole ble juryens favoritt og vant konkurransen. En sjekk på kr. 10.000,- ble overrakt av landbruksminister
Terje Riis-Johansen og leder i Norsk anleggsgartnermesterlag, Knut Geir Bjartland.
se bilder her>>
NM i treklatring
NM i treklatring blir arrangert i Kampen park i Oslo 22. april 2006. De 3 beste deltakerne går videre til Master challenge som er en disiplin sammensatt av elementer og teknikker fra de øvrige øvelsene. Utfordringer og ferdighetsnivået forventes her å være vesentlig høyere enn i den ordinære delen av mesterskapet. Les her>>
Planter for norsk klima
Still plantefeltene du planlegger til disposisjon for utvalgsarbeid og forskning som kommer hele grøntanleggsbransjen til gode. Prosjektet skal bidra til sikrere valg av grøntanleggsplanter for ulike klima og bruksområder i Norge.Prosjektet skal bidra til sikrere valg av grøntanleggsplanter for ulike klima og bruksområder i Norge.  
les her>>
Bymiljøprisen 2006 skal gå til en gang- og sykkelby
”En levende by – til fots og på sykkel” er temaet for bymiljøprisen 2006. Hvert år gir Miljøverndepartementet prisen til en by eller et tettsted som utmerker seg i forhold til et tema med betydning for miljøet i byene. Forslag må fremmes innen 20. april. Les pressemelding her>>
Innføring av ID-kort utsettes
Det er i statsråd besluttet å utsette ikrafttredelsen av innføringen av de ID-kortene som er vedtatt for byggenæringen. Regjeringen skal nå utrede hvordan ID-kortene kan gjøres sikrere og bli et godt nok verktøy mot sosial dumping. les pressemelding her>>
A
n
n
o
n
s
e
Et enklere Norge
Regelhjelp.no skal gjøre det lettere for deg og din virksomhet å finne frem i regelverket på følgende områder: arbeidsmiljø, brann- og eksplosjonsvern, elektriske anlegg og -utstyr, forurensning, industrivern, internkontroll, mattrygghet og produktsikkerhet. se her>>
"ÅRETS GRØNNE PARK 2005"
Gamlehaugen er kåret til Årets grønne park 2005.
Parken ligger på en høyde over Nordåsvannet på Fjøsanger syd for Bergen by.
Les her>>
A
n
n
o
n
s
e
Unionsoppløsningen
I anledning 100-årsjubileet for unionsoppløsningen med Sverige, framheves det gode forholdet og samarbeidet mellom våre to land ved planting av to vennskapstrær. se her>>
Bruk av utenlands arbeidskraft
BNL har i samarbeid med Seriøsitetsprosjektet utgitt en informasjonsbrosjyre om emnet. Denne informasjonen er rettet mot oppdragsgivere som vil ta i bruk utenlandsk arbeidskraft. 
Les den på NAML hjemmeside her>>            
(mai 2005)
Demonstrasjon  på Lyngås-banen.
Under lette regnbyger og 20 cm høyt vått gress avholdt Wam traktorservice demonstrasjon av  Iseki kompakttraktorer/gressklippere og Vitra redskapsbærere på Lyngås-banen den 25. mai 2005.  Les her>>    
(mai 2005)
Internett – ny holdning
Den generelle holdningen til Internett som media har helt tydelig snudd. De store aktørene melder om overskudd og 30 – 40 % økning i annonsesalg det siste året. Bredbåndstilknytning og raskere maskiner har gjort at folk og bedrifter bruk av Internett har eksplodert. Les her>>        (mai 2005)

Regelverket for offentlige anskaffelser skal revideres.
Advokatfirmaet JusIT  Advokat AS, har allerede levert sin høringsuttalelse til Moderniseringsdepartementet.
Les artikkel på Doffin her>>         (mai 2005)
Plantebørsen, en oase i Lier
Nå er det ikke lenger nødvendig å reise til fjerne himmelstrøk for å se på eksotiske planter. 
Les her>>               
(mai 2005)
Mangel på lærlingplasser
For anleggsgartneryrket har det blitt 40 nye skoleplasser det siste året, fra 80 til 120 plasser. Dette har ifølge Nina Nilsen Åshaug (SOA) medført at det har blitt vanskeligere å skaffe elevene lærlingplass.  
Les her>> 
                  
(mai 2005)
Kåring av Norges beste uterom
I forbindelse med med årets messe Miljø & Teknikk/ Kommunalteknikk 2005 vil Norges beste uterom kåres. Bak konkurransen står: Kommunenes Sentralforbund og Norsk Kommunalteknisk Forening. 
Les her>>                     
(mai 2005)
Ny pærebrannrapport
Utemiljø.info skrev om pærebrann tidligere i April. Ny rapport er kommet 20. april 2005.
Les her>>                   
(april 2005)
Til Tokyo i 2007?
Yrkes OL i 2005 går av staben i Helsinki fra 25. mai til 1. juni, uten representanter fra  anleggsgartnerfaget på det Norske Landslaget. SOA og NAML håper å endre på dette. Les her>>          (april 2005)
Norsk skifer til Ground Zero?
Det er en viss mulighet for at skifer fra Oppdal og Alta blir valgt til World Trade Center Museum i New York.
Les her>>                            
(april 2005)
NM i hagedesign og anlegg av hage
NM i hagedesign og anlegg av hage ble avviklet på Norges varemesse i Lillestrøm den 21.04.05. Totalt stilte 12 lag fordelt i 3 kategorier. 
Les her>>
                      
(april 2005)

Grønne blader "ser rødt" 
Grønne blader "se rødt" om våren. Bladene beskytter seg med "solkrem" om våren forteller Professor John Einset ved IMP.
Les her>>                          
(april 2005)
Mesta tar alt!
Statens vegvesen er bekymret over at Mesta "ødelegger" markedet for funksjonskontrakter og spår en anstrengt økonomi. 
Les her>> 
                  
(april 2005)
Pressemelding: 
BMC AS har ansett ny markedssjef i distriktet Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Knut Arne Ihle (31 år) bor i Haugesund, er utdannet murer og har drevet sitt eget murerfirma. De siste årene har han jobbet som daglig leder i et flisimport firma i Haugesund.
Knut Arne startet 01.04.2005.     
(april 2005)

Fjernundervisning Idrettsanleggsfag.
Fra KAG AS har vi mottatt en orientering om deres fjernundervisning for Idrettsanleggsfaget, samt fagets historie. 
Les her>>
            
(april 2005)

Nye produkter
Husk vår side for nye produkter, Du finner ny serier gressklippere, støydempet ballbinge, hydraulisk kappemaskin, bordsag med lasersikte, og mer kommer.
Se her>>
Pærebrann truer planteskolenæringen
Pærebrann sykdommen har spredd seg til nye områder på vestlandet. Planteforsk frykter at Bergensområdet står for tur.  
Les her>>
               
(april 2005)
Mangelfull kunngjøring
Doffin/Norsk lysningsblad er for lite innformative påpeker Veidekke. Offentlige oppdragsgivere risikerer å miste viktige tilbydere. Artikkelen påpeker en del konkrete ting og anbefales lest her>>    (april 2005)
Vi fant, vi fant...
En spesialdesignet ølbenk må vel være den perfekte gave til en kamerat/kollega som fyller runde tall. Eller kanskje til en ansatt som går av med velfortjent pensjon?  se her>>
æøå
Internasjonaliserte domenenavn, eller IDN-er, er webadresser på ditt eget språk. Inntil nå støttet ikke nettlesere og e-postklienter bruken av IDN. VerSign har utviklet en GRATIS programvareløsning for å gi deg en bedre internett-opplevelse. Last ned her>>
Drammen satser grønt
Byrom og grøntstruktur er en vesentlig del i den nye sentrumsplanen.
Les her>>
Håndbok på nett.
Direktoratet for naturforvaltning har kommet 
med en nettbasert håndbok med retningslinjer ved etablering av friluftsområder. les her>>
Endrede terskelverdier for anbud?
Regjeringen og moderniseringsdepartementet vurderer å sette opp de nasjonale terskelverdiene for utlysning av anbud. Samtidig revideres regelverket for offentlige anskaffelser for å hindre beviste og overlagte brudd på utlysningsplikten.
Les hele saken på Doffin her>>
1G=?
Vet du svaret og samtidig er oppdatert på bilbeskatning, morarentesatser etc. er det ikke nødvendig å gå videre, hvis ikke les her>>
Gamle hager
Fortidsminneforeningen har nylig utkommet med nytt hefte i serien "Gode Råd".  les her>>
Friluftsetaten i Oslo
Friluftsetaten i Oslo har engasjert Rambøll A/S 
til å foreta en markedsanalyse om Drift og vedlikehold av grøntområder.  les her>>
Byparken i Stavanger rehabiliteres. 
Les artikkelen og se bilder som ligger ute på NLA`s hjemmeside her>>
NCC selger norsk datterselskap
NCC Roads Holding AB selger den norske skiferprodusenten Skifer og Naturstein AS til AS Johs. Grønseth & Co. Salgsummen ligger på ca . 82 millioner svenske kroner.
I en pressemelding skriver selskapet at de ønsker å fokusere på kjernevirksomheten.
Skifer og Naturstein har produksjon i Alta, Oppdal og Otta. Selskapet har 175 ansatte og omsetter for ca 160 millioner s.kr.
Endringer i permitteringsreglene 
fra 1. Januar 2005

Det er gjort endring i lov om lønnsplikt under permittering.
Arbeidsgivers lønnspliktsperiode ved permitteringen reduseres fra 10 til 5 arbeidsdager. Endringen trer i kraft for permitteringer som iverksettes fra og med 1. januar 2005.
Den midlertidige utvidelsen av permitteringsperioden, hvor folketrygden yter dagpenger fra 26 til 42 uker over en løpende 18 måneders periode, videreføres til 1. juli 2005.
Ønsker dere mer informasjon, kontakt Byggenæringens Landsforening.   www.bnl.no

WWW.KAG.AS

Alt i belegningsstein.

NYE Produkter
HeatWorks 700
Muck-truck
besøk vår side her 

KURS

Ta et besøk på vår side med kurs for grøntanleggsbransjen

H U S K 

Nyhetsindeks

* ***********