NM i hagedesign og anlegg av hage

NM i hagedesign og anlegg av hage ble avviklet på Norges varemesse i Lillestrøm den 21.04.05. Totalt stilte 12 lag fordelt i 3 kategorier. Det ble konkurrert i kategoriene Skole, Bedrift og Hagelag.

Kreativiteten har vært høy hos alle deltakerne, og deltakerne har boltret seg med stein, vann, tre, planter og lys i alle variasjoner. Alle deltakerne har gjort en veldig god jobb, så juryen må ha hatt en vanskelig oppgave med å bestemme hvem som skulle gå av med seieren i de ulike klassene. Lagene har hentet inspirasjon fra Japansk zen stil til vestlandshage og romkrafts-konstruksjon. Det er imponerende hva enkelte av lagene har klart å få ut av det lille området som de hadde til rådighet, så her er det mange gode tips for både amatører og profesjonelle å hente.

Kategori skole
Førstepremien gikk til Levanger Videregående skole, med deltakerne Kristian Askim, Erik Buvarp, Marius Fjellås og Christian Ekle.  
Gruppa har bygget en hage med inspirasjon og ideer ut i fra den japanske zen stilen. De har brukt naturlige materialer i runde og avslappende former.
stort bilde her>>
Kategori hagelag
Østre Toten Hagelag stakk av med seieren, her finner du Håkon Grøn Hensvold, Helen Fredholm, Eva Ulsrud og Francisco Granados. Gruppa har laget en rekkehushage inspirert av engelske detaljer. Hagen inneholder uteterrasse, plen, singelgang, hengekøye og blomsterbed. Hagen innbyr til besøk, man får lyst til å sette seg ned på benken åpne vinflaska og nyte den deilige tida vi nå har foran oss.
stort bilde her>>
Kategori bedrift
V
inneren ble Grefstad Wiig NPA landskapsarkitekt MNLA, med deltakerne Camilla Grefstad Wiig, Karin Lundvall Olsbu, Tom Eilert Lundberg og Audun Hannemyr.
Hos denne gruppa har romantikken inspirert. Her finner du runde former, myke linjer, grusganger og pergola. Hvitmalt treverk og rullestein gir assosiasjon til Sørlandet og sommeridyll.
stort bilde her>>