Det skjer den 13....
W32.Elkern-viruset blir liggende latent i filene, og den 13. mars og 13. september vil det prøve å ødelegge alle filer det har tilgang til, ved å endre filstørrelsen til 0 Bytes. W32.Klez er enda verre, og vil prøve det samme 13. januar, mars, mai, juli, september og november. Enkelte versjoner av virusene vil i tillegg prøve å ødelegge eventuelle antivirusprogrammer som er installert på PCen din, dersom ikke de avsløres på forhånd.

Beskyttelse
Skru av funksjon for umiddelbar sending av e-post i e-post klienten din. Da må du klikke «send og motta» for at noe skal gå ut av maskinen din. Dersom utboksen plutselig indikerer 60 (eller mer) usendte meldinger vet du at noe er galt.
Dette er et enkelt inngrep som beskytter mot alle ormer som spres gjennom adresseboken i Outlook. Funksjonen skrus av ved å gå inn å Verktøy og deretter Alternativer i Outlook. Hvor du går videre er avhengig av hvilken versjon du bruker. 

Her kan du sjekke om  PCen din er infisert, og rensk bort eventuelle virus
Symantec har lagt ut et verktøy som kan lastes ned gratis ved å klikke her. Dette lille programmet leter etter, og fjerner de fleste KLEZ og ELKERN-virusene.

For en omfattende gjennomgang som også ser etter andre virus, kan du bruke Trend Micros gratis virussjekk gjennom nettleseren din.

Linker til populære produsenter av antivirusprogramvare:
Norman
Symantec
Trend Micro
McAfee

Den nye Klez.G-virus bruker blant annet disse engelske mail-overskrifter, som man vil kunne kjenne de skadelige mail på:

How are you
Let's be friends
Darling
Don't drink too much
Your password
Honey
Some questions
Please try again
Welcome to my hometown
the Garden of Eden
introduction on ADSL
Meeting notice
Questionnaire
Congratulations
Sos!
japanese girl VS playboy
Look,my beautiful girl friend
Eager to see you
Spice girls' vocal concert
Japanese lass' sexy pictures

Klez.G kan også utgi seg for å innholde computerspill, som sendes under overskrifter som

This is a special humour game
This game is my first work.
You're the first player.
I expect you would like it

I mailen ligger vedlagte filer, som har endelsen

PIF, SCR, EXE eller BAT.